• Birthday.se
  • Familjebilder.se
  • Talogram.se
  • Presentakuten.se
Talogram.se
Meny
Logga in

Urval för Hyllningstal

(Steg 1 av 6)
1.
2.
3.
4.
5.
6.
 
 
 
 
 
Hej och välkommen till Birthdays talgenerator, som hjälper dig att ta fram tal för olika situationer.

Klicka här för att lära dig mer om talgeneratorn »

Här väljer du sektor/plats

Först ska du välja sektorn/platsen för talet - dvs om det är jobbrelaterat eller privat. Om det är jobbrelaterat kan du dessutom välja mellan Näringsliv, Offentlig sektor och Organisationer (dvs föreningar, ideella organisationer, m fl).

Välj sektor för ditt tal/din text:

Här väljer du tal-/texttyp

Nu väljer du vilken typ av tal du vill hålla - i den första rullgardinsmenyn - och sedan specificerar du ditt val i den andra menyn.

Välj typ och undertyp för ditt tal.

Här väljer du avsändare och mottagare

Det är viktigt att du väljer rätt mottagare (andra rullgardinsmenyn) - talen är nämligen skrivna så att du automatiskt får rätt genus beroende på mottagarens kön. Valet av avsändare (första rullgardinsmenyn) är däremot inte lika viktigt - finns "Generell" med bland alternativen så innebär det att talets avsändare kan vara antingen man eller kvinna.

Ange avsändare och mottagare för ditt tal.

Här väljer du en egenskap hos mottagaren

För att talet ska bli anpassat till mottagaren så bra som möjligt ska du ange en egenskap som du tycker utmärker mottagaren. Ibland finns det flera som passar in, men försök att ta den du tycker passar allra bäst. Normalt sett får du flera talförslag att välja på, så du kan anpassa ditt talval ytterligare i kommande steg.

Välj en dominerade egenskap hos mottagaren.